Ryba po grecku - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Ryba po grecku
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        sos
- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- 1/2 selera
- 3 cebule
- średni koncentrat pomidorowy
- 3 liście laurowe
- 4 ziarna ziela angielskiego
- kilka ziaren pieprzu
- cukier i sól do smaku
- masło do smażenia
Ryba
- 4-6 filetów z mintaja lub morszczuka
- mąka (lub bułka tarta)                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Warzywa pokrój w paseczki krótkie, przełóż do brytfany dodaj 3 łyżki masła oraz przyprawy i duś aż zmiekną. Dodaj koncentrat i porządnie wymieszaj. Ostudź i odstaw na noc do lodówki.
Podawaj na ciepło ułożone na usmażonej rybie.
(są warianty by warzywa trzeć na tarce, obiecuje wam lepszy smak jeśli pokroisz w słupki)
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.