Torcik z truskawkami (szybki) - przepis. Przepisy na Torty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Torcik z truskawkami (szybki)
Torcik z truskawkami (szybki)
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
35 dag gotowych bezów, 1 szklanka śmietanki kremówki, cukier waniliowy, 1 dag żelatyny, 50 dag truskawek (można je zastąpić innymi owocami, np. agrestem, morelami, gruszkami), 15 dag cukru
Sposób przyrządzenia:
Truskawki umyć, osączyć, usunąć szypułki. Kilka dorodnych odłożyć do dekoracji. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody. Gdy napęcznieje, podgrzać, aż się rozpuści. Śmietanę schłodzić, dodać połowę cukru oraz cukier waniliowy i ubić. Pod koniec ubijania dodać powoli rozpuszczoną żelatynę. Tortownicę wyłożyć bezami, na bezach ułożyć truskawki i posypać resztą cukru. Przybrać bitą śmietaną, a wierzch udekorować odłożonymi truskawkami.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.