Ciasto: 
50 g drożdży 
½ szklanki mleka
2 cukry waniliowe 
1 kostka masła 
500 g mąki 
2 jaja 
1 aromat pomarańczowy 
Dekoracja: 
50 g orzechów laskowych 
20 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 
50 g kandyzowanej papai
1 jajko
Drożdże wymieszać z letnim mlekiem i jednym cukrem waniliowym, odstawić na 10 min. Masło utrzeć z drugim cukrem waniliowym, wymieszać z mąką, jajami i aromatem pomarańczowym. Dodać do rozczynu, zagnieść ciasto i zostawić do wyrośnięcia.
Ciasto rozwałkować, pokroić w kwadraty o boku 10 cm. Orzechy, skórkę pomarańczową i papaję drobno posiekać, wymieszać. Rogi każdego kwadratu zawinąć do środka. Na wierzchu układać nadzienie z bakalii. Ciasteczka posmarować rozmąconym jajkiem. Piec 20-25 min w 180 stopniach.