Ciasteczka kocie języczki (30 sztuk)

Składniki

Ciasto:
120 g sera ricotta
5 łyżek mleka
150 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 jajka
150 g cukru
40 g zmielonych migdałów
1 aromat cytrynowy
tłuszcz do formy
Dekoracja:
1 gotowa polewa czekoladowa

Sposób przyrządzenia

Ser połączyć z mlekiem. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem. Podane składniki wymieszać, dodać migdały i aromat cytrynowy. Ciasto przełożyć do szprycy, na natłuszczonej blasze formować ciasteczka w kształcie podłużnych biszkoptów. Piekarnik nagrzać do 250 stopni, wstawić ciasteczka i piec je około 4 min. Obniżyć temperaturę do 200 stopni i piec jeszcze 8-10 min. Ostudzić. Udekorować polewą czekoladową.