Ciasteczka czekoladki na biszkopcie (20 sztuk)

Składniki

Ciasto:
1 gotowy jasny blat biszkoptowy
Masa czekoladowa:
1 masło
1 szklanka cukru
½ szklanki likieru kokosowego
4 łyżki kakao
400 g pełnego mleka w proszku
150 g orzechów laskowych
150 g owoców kandyzowanych

Sposób przyrządzenia

Masło rozpuścić, dodać cukier, likier i kakao. Wymieszać, przestudzić. Mleko w proszku wsypać do miski, dodać bakalie, zalać masą czekoladową, dokładnie wymieszać. Dwie formy do keksu wyłożyć folią aluminiową. Z biszkoptu wyciąć dwa prostokąty o wielkości dna formy. Każdy prostokąt ciasta ułożyć w keksówce i zalać masą czekoladową. Wstawić do lodówki. Gdy zastygnie, pokroić i przełożyć do papilotek.