Ciasteczka marcepanki  (40 sztuk)  - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Ciasteczka marcepanki  (40 sztuk)     
 
    
        Ciasteczka marcepanki  (40 sztuk) 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Masa biała: 
170 g cukru
50 ml wody 
250 g zmielonych migdałów bez skórki 
Masa  kakaowa: 
170 g cukru
50 ml wody 
1 łyżka kakao
250 g zmielonych migdałów bez skórki 
Dekoracje: 
biały likier
cukier puder
polewa czekoladowa
migdały bez skórki 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Cukier i wodę na białą masę podgrzać na wolnym ogniu. Gdy cukier się rozpuści, dodać migdały. Gotować do momentu, gdy masa przestanie przywierać do dna. Zdjąć z ognia. Drewnianą łyżką wyrobić na gładką masę. Podobnie postąpić z masą kakaową – migdały przed wsypaniem do wody z cukrem trzeba wymieszać z kakao. Z białej masy formować kuleczki i zawijać je w masę brązową. Każdą przekroić na pół. Udekorować lukrem, cukrem pudrem, polewą czekoladową i migdałami.
 
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.