Ciasto:
200 g masła
200 g cukru
5 żółtek
1 łyżka startej skórki cytrynowej
400 g mąki
250 g konfitury z owoców leśnych
5 białek
200 g cukru pudru
200 g zmielonych migdałów
Dekoracja:
kakao
Masło, cukier i żółtka utrzeć. Dodać skórkę cytrynową i mąkę. Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki
Schłodzone umieścić na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć folią, rozwałkować na wielkość formy. Zdjąć folię, ciasto posmarować konfiturą. Białka ubić na sztywną pianę. Cukier puder wymieszać z migdałami, połączyć z pianą. Wyłożyć na konfiturę. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec 25 minut. Wyjąć na deskę razem z papierem i jeszcze ciepłe pokroić w kawałki. Zostawić do wystygnięcia. Na każdym ciasteczku ułożyć szablon gwiazdki, posypać kakao przez sitko, zdjąć szablon.