15 dag makaronu muszelki 
½ gotowanego kurczaka 
1 szklanka śmietany 
½ szklanki mleka 
5 plastrów ananasa z puszki
2 mandarynki 
4 łyżki rodzynek 
1 jajko 
1 łyżka masła 
1 łyżka sosu sojowego 
½ łyżeczki curry 
1 łyżka natki 
sól i pieprz 
Makaron ugotować w osolonej wodzie na półtwardo, zalać zimną wodą i odcedzić. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, włożyć makaron.
Z kurczaka usunąć kości, a mięso pokroić w kostkę i wyłożyć na makaron. Rodzynki umyć, namoczyć w gorącej wodzie i odcedzić. Mandarynki obrać, podzielić na cząstki, ananas osączyć, pokroić w kostkę. Mandarynki, ananas i rodzynki wymieszać z makaronem.
Mleko i śmietanę połączyć z rozmąconym jajkiem, sosem sojowym, curry, szczyptą soli oraz pieprzu. Polać makaron z mięsem i owocami.
Naczynie żaroodporne wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i zapiekać 20 minut.