Barszcz czerwony z ziemniakami  - przepis. Przepisy na Zupy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Barszcz czerwony z ziemniakami     
 
    
        Barszcz czerwony z ziemniakami 
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1,5 l wywaru z warzyw 
50 dag buraków czerwonych
50 dag ziemniaków 
15 dag wędzonych żeberek
½ szklanki śmietany
zakwas burakowy
koperek, sól, pieprz, kwasek cytrynowy do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Buraki umyć, obrać, pokroić na kilka części i włożyć do gotującego się wywaru. Dodać wędzone żeberka. Następnie dodać kilka łyżek zakwasu burakowego i gotować przez około 30 minut. Po tym czasie łyżką cedzakową wyjąć żeberka i kawałki buraków. Dodać śmietanę i drobno posiekany koperek. W zależności od upodobań kulinarnych można barszcz posypać pieprzem lub dokwasić kwaskiem cytrynowym.
W osobnym garnku ugotować ziemniaki, odcedzić. Nałożyć na talerze - lekko je krojąc nożem i zalać przygotowanym barszczem.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.