Dorsz w sosie curry

Składniki

- filety z dorsza (w zależności jakiej wielkości i ilu członków rodziny)
- jogurt naturalny duży
- majonez winiary light
- curry
- ser żółty w plasterkach

Sposób przyrządzenia

1.Filety z dorsza rozmrozić i ułożyć w naczyniu żaroodpornym
2.Jogurt naturalny wymieszać z majonezem i curry w oddzielnej misce (sos ma mieć lekko słodkawy smak) 
3.Sosem zalać ułożone w naczyniu filety(aż zakryje je w całości) i na wierzchu ułożyć plasterki sera żółtego
3. Włożyć do rozgrzanego piekarnika 175 stopni na około 30-40 minut.
4. Trzeba często sprawdzać żeby nie przypalił się ser bo stanie się gorzki. Ma być lekko przyrumieniony :)
5. Gotowe danie można podać z ziemniakami i gotowanymi warzywami lub zjeść samą rybkę :)

Smacznego! :)