Pulpeciki w sosie pomidorowym

Składniki

-pół kg.mięsa mielonego z indyka (lub innego wedle upodobań)
-2 jajka
-posiekany szczypiorek
-2 marchewki pokrojone w małą kosteczkę
-5 łyżek kaszy manny
-cebulka pokrojona w kostkę
-koncentrat pomidorowy (lub świeże pomidory)
-pieprz,sól
-kostka rosołowa
-mąka do obtoczenia pulpetów
-woda

Sposób przyrządzenia

Mięso wymieszać z cebulką,, szczypiorkiem, kaszą manną, jajkami, doprawić do smaku.

Uformować pulpeciki obtaczając je w mące.

W garnku zagotować wodę, wrzucić marchewkę, kostkę rosołową i delikatnie dodawać pulpety.

Po 10 minutach minutach dodać przecier pomidorowy i gotować jeszcze ok. 15 minut. 

Na koniec doprawić do smaku sos i zabielić mąką z odrobiną śmietany.

Można też posypać pulpety koperkiem,lub natką pietruszki. 

SMACZNEGO!!!!!!!