Makaron risoni z warzywami - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Makaron risoni z warzywami
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        2 marchewki, 2 szklanki makaronu risoni, litr wywaru z warzyw, 2 ząbki czosnku, 2 pory, masło, 2 szklanki tartego sera żółtego, 2 szklanki śmietanki, 2 szczypty soli, szczypta pieprzu, szklanka orzechów nerkowca                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Marchew obrać i pokroić na małe kawałki. Gotować ją wraz z makaronem risoni w wywarze około 10 minut. Obrać i posiekać czosnek oraz pory i usmażyć je w maśle na patelni. Wszystko wymieszać i dodać ser oraz śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Posypać orzechami nerkowca i… od razu zjeść 
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.