Kapuśniak z białej kapusty po krakowsku  - przepis. Przepisy na Zupy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Kapuśniak z białej kapusty po krakowsku     
 
    
        Kapuśniak z białej kapusty po krakowsku 
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1,5 l wywaru z kości i warzyw 
50 dag białej kapusty 
10 dag wędzonego boczku 
10 dag cebuli 
30 dag strąków papryki 
2 dag mąki 
½ szklanki śmietany 
sól i pieprz do smaku 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Kapustę oczyścić, opłukać, usunąć głąb i pokroić w kostkę. Zalać wywarem i ugotować. Boczek pokroić w kostkę, częściowo stopić. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać i pokroić w kostkę, włożyć do boczku, usmażyć, oprószyć mąką, lekko zrumienić, połączyć z kapustą i śmietaną. Chwilę pogotować, doprawić.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.