Sakiewki z Ciasta francuskiego.

Składniki

2 opakowania ciasta francuskiego mrożonego
około pół kg pieczarek
2 kawałki kiełbasy
1 cebula
20 dag sera żółtego
przyprawy
1 jajo

Sposób przyrządzenia

Ciasto delikatnie rozwałkować tak aby oba ciasta były tej samej wielkości. Pokroić ta około 6-8 kwadracików.

Pieczarki kiełbase i cebule pokroić podsmażyć , doprawić.

Jak farsz przestygnie można dodac ser starty ( lepszy jest starty na drobnej tarce)

na każdym kwadraciku układać porcje farszu , przykryć drugim płatem ciasta zawinąć konće ciasta  i można ewentualnie zrobić jakiś wzorek np. odciskając widelec na końcach ciasta. Gotowe sakiewki smarować rozmąconym jajkiem.

Piec w piekarniku nagrzanym do 200  stopni na około 20 -25 minut.

Życze śmacznego:)