Grzybki ciastka

Składniki

pół kg mąki,
2 kostki margaryny,
szklanka kwaśnej śmietany,
białko jaja,
trochę maku,
krem karpatkowy
mleko
polewa czekoladowa

Sposób przyrządzenia

Mąkę, śmietanę oraz 1 margarynę w misce siekamy, Potem mocno zagniatamy. Na godzinę do lodówki dajemy, Po schłodzeniu wałkujemy. Szklanką  pary krążków wycinamy, Zewnętrzną stronę foremki tłuszczem i ciastem oblepiamy. Piekarnik na 200 C nastawiamy, A potem kapelusze grzybków tam wstawiamy. Małym kieliszkiem  (lub małą nakrętką)środki z krążków wycinamy, I również te do piekarnika wkładamy. Rulon z ciasta formujemy, tniemy na małe kawałeczki i rolujemy tworząc korzonki grzybków. Białkiem końcówki smarujemy i makiem obsypujemy również pieczemy. Krem przygotowujemy  według przepisu na opakowaniu. Do kapeluszy nakładamy krem,przykrywamy krążkami i wkładamy korzonki. Gotową polewą smarujemy kapelusze.