CIASTO JABŁKOWO-ORZECHOWE - przepis. Przepisy na Inne ciasta, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        CIASTO JABŁKOWO-ORZECHOWE
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        6 dużych jabłek
2 szkl mąki
3 jajka
1 szkl cukru
3 łyżki oleju
1 szkl orzechów włoskich połamanych
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 zapachu cytrynowego
1 szkl rodzynek
szczypta soli                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Jabłka obrać,pokroić w kostkę,zasypać cukrem i odstawic na 2 godziny.
Następnie dodać resztę skłądników,wymieszać,wylać na dużą prostokątną blachę,uprzednio wysmarowaną i oprószoną mąką.
Piec 35 min w temp 180 stopni.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.