16 sierpnia 2010 18:10 | ID: 272795
16 sierpnia 2010 18:15 | ID: 272797
16 sierpnia 2010 20:00 | ID: 272849
16 sierpnia 2010 20:03 | ID: 272852
16 sierpnia 2010 20:09 | ID: 272855
16 sierpnia 2010 20:14 | ID: 272858
16 sierpnia 2010 20:28 | ID: 272870
16 sierpnia 2010 20:51 | ID: 272875
Jasne
17 sierpnia 2010 07:25 | ID: 273014
Papryki umyć, osuszyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne. Pokroić wzdłuż w szerokie paski.
Blanszować około 4 minut w osolonym wrzątku, wyjąć, osączyć. Przełożyć do miski.
Czosnek obrać, ząbki przekroić na pół. Dodać do oliwy z octem, cukrem i pieprzem. Lekko podgrzać. Zalać paprykę w misce. Przykryć, odstawić na całą noc.
Następnego dnia wyjąć warzywa. Przełożyć do słoików, dokładając natkę pietruszki lub bazylię.
Zalewę jeszcze raz podgrzać. Wlać do słoików, tak aby przykryła paprykę. Dokładnie zamknąć.
17 sierpnia 2010 15:08 | ID: 273306
17 sierpnia 2010 18:05 | ID: 273396
Papryka na miodzie
5 kg papryki (żółta, czerwona i pomarańczowa) 2,5 l wody 0,5 l octu 10 % 40 dag cukru 10 dag soli 1 czubata łyżka miodu
Z wyżej wymienionych składników ugotować zalewę. Do każdego słoika wrzucić: listek laurowy, pieprz, 3 plasterki czosnku, 2-3 ziarenka gorczcy ( ja nie dodaję). Do gorącej zalewy wrzucić na minutę pokrojoną paprykę. Paprykę układać w słoikach, zalać zalewą dodając po 1 łyżce oliwy na słoik.Pasteryzować 15- 20 minut.
17 sierpnia 2010 20:25 | ID: 273488
28 sierpnia 2010 23:01 | ID: 280416
Papryka na miodzie
5 kg papryki (żółta, czerwona i pomarańczowa) 2,5 l wody 0,5 l octu 10 % 40 dag cukru 10 dag soli 1 czubata łyżka miodu
Z wyżej wymienionych składników ugotować zalewę. Do każdego słoika wrzucić: listek laurowy, pieprz, 3 plasterki czosnku, 2-3 ziarenka gorczcy ( ja nie dodaję). Do gorącej zalewy wrzucić na minutę pokrojoną paprykę. Paprykę układać w słoikach, zalać zalewą dodając po 1 łyżce oliwy na słoik.Pasteryzować 15- 20 minut.
28 sierpnia 2010 23:18 | ID: 280441
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.