BABKA Z JOGURTEM I ŻURAWINĄ - przepis. Przepisy na Babki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        BABKA Z JOGURTEM I ŻURAWINĄ
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	2 szklanki mąki
•	300 g  jogurtu naturalnego
•	3 jajka
•	półtorej szklanki cukru
•	100 ml oleju
•	2 łyżeczki proszku do pieczenia
•	tłuszcz i bułka tarta do formy
•	8 łyżek suszonej żurawiny
•	2 łyżki mąki ziemniaczanej
•	cukier puder do posypania
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać olej, jogurt naturalny i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przesianą przez sito. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą. Żurawinę wymieszać z mąką ziemniaczaną i delikatnie połączyć z ciastem. Przełożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec około 1 godziny w temperaturze 180°C. Upieczoną babkę  posypać cukrem pudrem lub polać lukrem.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.