Liza rozsmakował(a) się w tym!
Banany obrać ze skórki i zmiksować albo rozgnieść widelcem
W mikserze połączyć cukry z olejem, dodać jajka, ubijać 1 min.
Zmieszać mąkę z proszkiem i sodą, i dodać połowę do miksera, ubijać 1 min.
Dodać banany i resztę mąki oraz olejek pomarańczowy, ubijać 3 min.
Dodać rodzynki i orzechy, wymieszać, przelać do formy i piec 90 + min na 160 stopni.
Sprawdzić patyczkiem w środku po około 80 min. Musi być bardzo brązowe i będzie miało ładne pęknięcie wzdłuż, a orzechy i rodzynki nie opadają na dno.
Taka rada jeśli ktoś ma już zleżałe banany to może je obrać pozgniatać albo zmiksować i zamrozić też super się nadają do ciasta na później jak się zachce a nie ma świeżych.
Można posypać cukrem pudrem jak ostygnie ale nie jest to konieczne.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.