Pieczemy 5 biszkoptów w różnych kolorach wg przepisu:
Białka z 4 jaj ubijamy do uzyskania piany dodajemy 4 łyżki cukru i ubijamy do czasu aż piana będzie sztywna. Dodajemy 4 żółtka, 4 łyżki mąki, pół łyżeczki proszku do pieczenia i szczyptę barwnika (lub nie dajemy jeśli chcemy mieć biały biszkopt).
Masa do tortu
4 całe jajka ubijamy na parze z 1 szklanką cukru dotąd aż zmienią kolor na biały i troszkę 'urosną'. W drugim pojemniku ucieramy dwie margaryny (kasię lub palmę z murzynkiem) potem dodajemy tą masę jajeczną + (barwnik spożywczy lub owoce czy rozpuszczoną czekoladę) do tego tortu dodałam maliny.
Biszkopty przekładamy masą i dekorujemy wg uznania
SMACZNEGO!
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.