Bezglutenowy kruchy placek z wiśniami - przepis. Przepisy na Ciasta kruche, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Bezglutenowy kruchy placek z wiśniami    
 
    
        Bezglutenowy kruchy placek z wiśniami
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                         200g uniwersalnej mąki bezglutenowej
100g masła
1 jajko
3 łyżki cukru trzcinowego
słoiczek wiśni
(użyłam gęstych domowych wiśni, jeśli chcecie możecie użyć sklepowych, ale wtedy trzeba je podgrzać i zagęścić skrobią kukurydzianą)                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy resztę składników i szybko wyrabiamy zwarte ciasto. Przekładamy na godzinę do lodówki.
3/4 ciasta wyklejamy formę do tarty i nakłuwamy widelcem. Podpiekamy 10 minut w 180 stopniach. W międzyczasie z pozostałej 1/4 części ciasta robimy 6 cienkich pasków i odkładamy. Wyciągamy ciasto z piekarnika i wykładamy wiśnie, na wierzchu układamy paski ciasta. Pieczemy 20 minut.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.