Krem z kurek z grzankami w kształcie serc - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Krem z kurek z grzankami w kształcie serc    
 
    
        Krem z kurek z grzankami w kształcie serc
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	8 kromek z chleba kanapkowo – tostowego Dan Cake,
•	400 gram kurek,
•	2 pietruszki,
•	2 marchewki,
•	seler,
•	por,
•	ząbek czosnku,
•	średniej wielkości cebula,
•	0,5l bulionu drobiowego,
•	sól, pieprz,
•	masło,
•	ulubione zioła,
•	natka pietruszki
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Wcześniej przygotowujemy bulion. Kurki oczyszczamy, kilka odkładamy do dekoracji, resztę podsmażamy na maśle. Gotowe grzyby dodajemy do bulionu. Następnie kroimy warzywa, podsmażamy chwilę i stopniowo dodajemy do wywaru. Całość gotujemy około 20/25 minut, aż warzywa będą miękkie. W tym czasie podpiekamy grzanki np. w piekarniku i wycinamy z nich serca. Zupę miksujemy na gładki krem i doprawiamy według uznania. Podsmażamy resztę kurek. Gotowy krem przelewamy do miseczek, dekorujemy grzybami oraz świeżą natką pietruszki.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.