Na niektóre pomysły wpadłam dla smaku, na inne z powodu wygodnictwa, a ostatnie dlatego, że gdy zrobię coś pysznego i pożytecznego dla mojej rodziny czuje się lepiej i mam tą satysfakcję, że zrobiłam sama. Nie mówię w tym miejscu o piętrowym torcie z fontanną na urodziny mojego malucha, bo tego zadania z wielu powodów nigdy się nie podejmę, ale o drobnych rzeczach, których samodzielne przygotowanie daje dużo radości.
Bulion do zup
Jeśli lubisz rosół, a kostki rosołowe często dodajesz do zup to szybko się zrozumiemy. To bardzo szybka i oszczędna metoda na domowy bulion. Wystarczy, że resztę rosołu, który pozostał Ci w garnku dobrze zredukujesz, odparowując do na ogniu o 1/3 objętości. Następnie przelej rosół do foremek na lód. Kostki należy zamrozić. Przydadzą się przy gotowaniu każdej zupy i możesz być pewna ich naturalnego, dobrego składu.