CIACHO - wymarzony prezent na DZIEŃ OJCA! TOP 4 PRZEPISY CZYTELNICZEK! - Artykuł
Znajdź nas na

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

CIACHO - wymarzony prezent na DZIEŃ OJCA! TOP 4 PRZEPISY CZYTELNICZEK!

CIACHO - wymarzony prezent na DZIEŃ OJCA! TOP 4 PRZEPISY CZYTELNICZEK!

Autor zdjęcia/źródło: valeria_aksakova / Freepik

Zrobione samemu ciasto na pewno sprawi tacie przyjemność, dlatego zabierz malucha do kuchni i pomóż mu w przygotowaniu prezentu. Być może będzie to pierwsze samodzielne ciasto w życiu Twojego dziecka? Na tacie zrobi to ogromne wrażenie!

Twój tata, mąż, czy partner jest łasuchem? Dzień ojca jest wyjątkowym świętem zarówno dla tatusia, jak i dziecka. Ważne żeby ta dwójka czuła się w tym dniu jakoś szczególnie. Dlatego mamy dla Was pomysł. Niech na stole zagości odświętne ciasto! Prezentujemy najlepsze, sprawdzone przepisy naszych czytelniczek!

Wszystkim czytelniczkom, które zamieściły swoje przepisy, dziękujemy za inspirację i z radością polecamy Wasze wypieki. Zapraszamy do rodzinnego pieczenia i delktowania się niebywałymi, wakacyjnymi pysznościami. Przede wszystkim ojcom życzymy dziś SMACZNEGO!


TOP 1 - PRZEPIS Anka Ka - ka

Pożegnanie lata

Składniki:

1 Galaretka o smaku owoców leśnych
1 Galaretka o smaku kiwi
1 Galaretka o smaku truskawkowym
1 Galaretka o smaku brzoskwiniowym
1 paczka biszkoptów okrągłych
0,5 l jagód
2 serki homogenizowane 400 ml
2 l gorącej wody
200 g truskawek

Sposób przyrządzenia:

Na dnie okrągłej blachy układamy biszkopty. Do garnka dodajemy dwie szklanki gorącej wody, w której należy rozmieszać galaretkę o smaku leśnych owoców, odstawić do ostudzenia. Do tężejącej galaretki dodajemy najpierw jeden serek homogenizowany, dokładnie go rozmieszać, dodać jagody i lekko przemieszać a następnie masę przelać na biszkopty. Wstawić do lodówki. W kolejnym garnku rozmieszać z 2 szkl. wody zieloną galaretkę (o smaku kiwi), odstawić do ostudzenia. Tężejącą galaretkę przelać na masę jagodową. Wstawić do lodówki. W garnku rozmieszać dwie szklanki gorącej wody z galaretkę brzoskwiniową, odstawić do ostudzenia; do tężejącej galaretki dodać kolejny serek homogenizowany, dokładnie rozmieszać i przelać na zieloną galaretkę. Wstawić do lodówki. Truskawkową galaretkę rozmieszać z dwoma szklankami gorącej wody, ostudzić, truskawki ułożyć na serniku (ja użyłam mrożonych truskawek - od razu ułożyłam je na serniku, nie rozmrażałam ich) zalać tężejącą galaretką truskawkową. Wstawić do lodówki. Smacznego.