Szybka zupa pomidorowa
Składniki:
- 3-4 porcje ekstraktu bulionu
- porcja mrożonych warzyw
- słoiczek koncentratu
- śmietana
- sól do smaku
Wykonanie KROK PO KROKU:
- Do litra wody dodaj ekstrakt bulionu.
- Wrzuć mrożone warzywa i gotuj 15 minut.
- Odcedź wywar i dodaj koncentrat.
- Gotuj 2 minuty.
- Dodaj śmietanę i sól.
- Wsyp 2 łyżeczki mrożonej natki.
Błyskawiczna zupa ogórkowa
Składniki:
- 3- 4 porcje ekstraktu bulionu
- porcja mrożonych warzyw
- słoiczek przecieru z ogórków
- śmietana
- sól do smaku
Wykonanie KROK PO KROKU:
- Do litra wody dodaj ekstrakt.
- Wrzuć mrożone warzywa i gotuj 15 minut.
- Dodaj przecier ogórkowy.
- Dodaj śmietanę i sól.
- Wsyp 2 łyżeczki mrożonego koperku.
Pod koniec gotowania do każdej zupy możemy dodać szczyptę cukru. Wspaniale wydobywa ona smaki poszczególnych składników.
ZOBACZ RÓWNIEŻ:
Tymianek pospolity - niezastąpiony w kuchni>>
Pomidor - mało kalorii, dużo witamin>>