Szybka zupa na obiad - Artykuł
Znajdź nas na

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

Szybka zupa na obiad

Szybka i smaczna zupa – to brzmi kusząco. Jednak by to się spełniło powinnaś poczynić przygotowania. Zapewne wiesz o tym, że nic tak nie smakuje jak bulion domowej roboty. Zrób go wcześniej w większej ilości, poporcjuj starte warzywa i skorzystaj z zamrażarki. Gdy będziesz przyrządzać zupę, rozmrożone dodatki sprawdzą się idealnie.Ty oszczędzisz cenny czas, a efekt będzie smakowity.

Szybka zupa pomidorowa

Składniki:

  • 3-4 porcje ekstraktu  bulionu
  • porcja mrożonych warzyw
  • słoiczek koncentratu
  • śmietana
  • sól do smaku

Wykonanie KROK  PO KROKU:

  1. Do litra wody dodaj ekstrakt bulionu.
  2. Wrzuć mrożone warzywa i gotuj 15 minut.
  3. Odcedź wywar i dodaj koncentrat.
  4. Gotuj 2 minuty.
  5. Dodaj śmietanę i sól.
  6. Wsyp 2 łyżeczki mrożonej natki.

Błyskawiczna zupa ogórkowa

Składniki:

  • 3- 4 porcje ekstraktu bulionu
  • porcja mrożonych warzyw
  • słoiczek przecieru z ogórków
  • śmietana
  • sól do smaku

Wykonanie KROK PO KROKU:

  1. Do litra wody dodaj ekstrakt.
  2. Wrzuć mrożone warzywa i gotuj 15 minut.
  3. Dodaj przecier ogórkowy.
  4. Dodaj śmietanę i sól.
  5. Wsyp 2 łyżeczki mrożonego koperku.

Pod koniec gotowania do każdej zupy możemy dodać szczyptę cukru. Wspaniale wydobywa ona smaki poszczególnych składników.


ZOBACZ RÓWNIEŻ:

Tymianek pospolity - niezastąpiony w kuchni>>

Pomidor - mało kalorii, dużo witamin>>





Najnowsze komentarze