WYBÓR OLI MAZUREK TAHINI Z GRANATEM
SKŁADNIKI:
- spód tradycyjny upieczony
KREM
- 4 łyżki pasty tahini
- 4 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego
- 250 g mascarpone
PASTA
- 3 łyżki pasty tahini
- 3 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego
- 3 łyżki soku z cytryny
- mała szczypta soli
DEKORACJA:
- mielony cynamon
- płatki migdałów
- 1/2 owocu granatu
Zdjęcie: Pixabay.com
PRZYGOTOWANIE KROK PO KROKU:
- Przygotować i upiec spód według wybranej metody, dobrze ostudzić przed wyłożeniem kremu.
- Do miski włożyć pastę tahini, miód i mascarpone, zmiksować przez około 10-15 sekund. Rozsmarować na spodzie.
- Wymieszać składniki i polać fantazyjnie po kremie.
- Posypać miejscami mielonym cynamonem, płatkami migdałów i granatem.