Opublikowany przez: monika.g
(pixabay @ Przepisy wielkanocne – wykwintne sałatki na Wielkanoc)
Sałatka z jajkiem, fetą i rzeżuchą
Składniki:
• 4 jajka
• 200 g sera typu feta
• 1/2 sałaty lodowej
• garść roszponki
• 8 rzodkiewek
• 1 ogórek szklarniowy
• 2 zielone papryczki chili (nie jest ostra)
• rzeżucha lub kiełki brokuła (opcjonalnie)
• szczypiorek
• sól i pieprz
Sos:
• 4 łyżki musztardy miodowej
• 4 łyżki majonezu
• 4 łyżki soku z cytryny
• 2 łyżki miodu lub syropu z agawy
• 4 łyżki oliwy extra vergine
• 2 łyżki sera typu feta
Przygotowanie KROK PO KROKU:
Przepisy wielkanocne - z szynką i chrzanem>>
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.